Salvia officinalis

Salvie

Foarte aromată și cu un miros puternic, este un condiment clasic în bucătaria italiană.

Aroma salviei

Salvia are un gust proaspăt, picant, ușor amărui. Mirosul este puternic și la fel de aromat. Faptul că salvia are un gust şi un miros atât de intens se datorează, în principal, uleiului esențial abundent.

Utilizarea salviei

Salvia este un condiment clasic în bucătăria italiană. Printre felurile de mâncare se numără saltimbocca, tortellini cu unt de salvie și mămăligă cu gorgonzola și salvie. Aceasta este perfectă pentru preparate din carne, pește și legume. Prăjită în grăsimi, aroma sa intensă se dezvoltă cel mai bine. Frunzele de salvie pot fi, de asemenea, utilizate ca parte a umpluturilor de păsări, în supe și chiar prăjituri savuroase.

Originea și istoria salviei

Din cele mai vechi timpuri, salvia a fost folosită ca plantă medicinală. Salvia este originară din regiunea mediteraneeană, dar s-a răspândit în toată Europa Centrală, ajungând până în Asia Minor, încă din secolul al IX-lea.

Salvia se potrivește cu rozmarinul, cimbrul, oregano, pătrunjelul și dafinul.