Piper alb
Piper nigrum

Piper alb

Piperul alb are un gust fin și iute.

Aroma piperului alb

Aroma piperului alb este foarte diferită de aroma celui negru. În timp ce uleiul esențial conținut în versiunea neagră oferă nuanțe picante și lemnoase, la piperul alb domină iuțeala. Acest lucru se dezvoltă deosebit de bine în combinație cu ingrediente ușoare, cremoase și vin alb.

Utilizarea piperului alb

Întrucât este mai fin decât celelalte specii de piper, piperul alb este folosit la salate, mâncăruri picante cu brânzeturi tărănești, sosuri ușoare și pește.

Originea și istoria piperului alb

Piperul crește sub forma unei plante cățărătoare, mereu verde. Planta sălbatică ajunge la înălțimea de 9 metri, în timp ce speciile cultivate sunt controlate să crească doar 4 metri pentru a putea fi recolate mai ușor. Originea piperului alb este legată de cea a piperului negru, care provine din Kerala, în sud-vestul Indiei.

Piperul alb se potrivește cu ierburi aromatice, cum ar fi rozmarin sau cimbru, precum și cu boabele de coriandru, chimen, mazăre și scorțișoară.