oregano
Origanum vulgare

Oregano

Oregano este considerat cel mai popular condiment folosit în bucătăria mediteraneeană.

Aroma

Oregano se remarcă prin aroma intensă, proaspătă și prin gust înțepător, ușor amar. Mai este cunoscut și sub numele de măghiran sălbatic și este considerat cel mai popular condiment folosit în bucătăria mediteraneeană.

Utilizare

Oregano uscat are o aromă mult mai puternică decât cel proaspăt. Este un condiment de bază folosit pentru asezonarea pizzei, pastelor și în special în orice preparate care conțin roșii. De asemenea, se asociază bine cu mâncărurile din legume, cu supe, sosuri de roșii, salate, dar și cu pește, carne de vită sau porc.

Oregano împreună cu rozmarin, fenicul, busuioc, salvie și cimbru compun celebrul amestec de ierburi aromatice denumit “Verdețuri de Provence”.
Puteți obține cu ușurință ulei aromat cu oregano. Este baza ideală pentru marinade și vinaigrete. Turnați într-un recipient ulei vegetal de calitate, adăugați oregano uscat și lăsați la macerat timp de aproximativ 4 săptămâni, într-un loc întunecat.

Origine și istorie

Oregano este originar din regiunea mediteraneeană. Perioada de recoltare este în lunile de vară, când plantele sunt bine înflorite. Se culeg frunzele, se pun la uscat, iar ulterior vor fi mărunțite sau măcinate.

Oregano se armonizează bine cu busuioc, piper Cayenne, dafin, paprika, piper, rozmarin, cimbru și ienupăr.