Origanum majorana

Măghiran

Măghiranul este, în mod tradițional, adăugat la mâncărurile afumate.

Aroma măghiranului

Măghiranul are miros intens, dulceag și ușor iute. Gustul său intens este caracterizat de un buchet de trandafiri roșii, care este însoțit de un condiment dulce.

Utilizarea măghiranului

Friptura de gâscă, mâncăruri picante din carne de vită, savuroasa supă de cartofi cu măghiran este întotdeauna alegerea potrivită atunci când se doreşte un gust savuros. Aroma sa intensă se potriveşte la feluri de mâncare din carne de pasăre, iepure, vânat, carne de porc, felurile de mâncare de legume, tocăniţe, cartofi prăjiţi, supă de roșii, fasole și leguminoase. Măghiranul se foloseşte atât verde cât şi uscat, ca o completare la sosuri, gustări, maioneză din ierburi, brânză proaspătă sau brânză topită.

Originea și istoria măghiranului

Măghiranul este originar din regiunea mediteraneeană estică. Totuși, este folosit în toată regiunea, încă din perioada antică. Astăzi măghiranul este cultivat în țări precum Egipt, Maroc, Franța, Spania, Ungaria, dar și Germania.

Măghiranul este partenerul ideal pentru cimbru, chimen, paprika, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, salvie, cimbru, ienupăr și ceapă.