Elettaria cardamomum

Cardamom

Cardamomul este unul dintre cele mai răspândite condimente exotice din lume.

Aroma cardamomului

Cardamomul verde are aromă dulce, fructată și un gust ușor picant, cu note proaspete de lămâie, camfor și mentă.

Utilizarea cardamomului

Dulce și picant – notele de cardamom sunt deosebit de bune în special în alimentele dulci, cum ar fi produse de patiserie, salate de fructe, compoturi și gemuri, deserturi (creme brulee, budincă de orez, panna cotta), marinate dulci sau legume. De asemenea, preparatele din carne (miel, porc, vită), pește și carne tocată se asezonează cu cardamom.

Originea și istoria cardamomului

La începutul secolului XX, Guatemala a devenit cel mai mare producător de cardamom din lume, cu o producție anuală medie între 25.000 și 29.000 de tone. Planta a fost introdusă acolo în 1914 de către Oscar Majus Kloeffer, un plantator de cafea german.

Cardamomul se armonizează foarte bine cu semințe de anason, coriandru, chimion, fenicul, ghimbir, foi de dafin, măghiran, mentă, cuișoare, salvie și scorțișoară.