Pimpinella anisum

Anason

Anasonul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Aroma sa deosebită îmbunătățește pâinea și produsele de patiserie, dar și carnea și peștele.

Aroma anasonului

Mirosul anasonului este plăcut, dulce și aromat. Gustul condimentului este picant și proaspăt.

Utilizarea anasonului

Anasonul poate fi folosit sub formă de seminte și sub formă de pulbere. Aroma se dezvăluie cel mai intens atunci când semințele sunt zdrobite într-un mojar, chiar înainte de utilizare. Anasonul are o putere aromatică și dă chiar și în doze mici, produselor de patiserie, pâinii și prăjiturilor, un gust fin. De asemenea, se potriveste foarte bine la salate de fructe, piureuri de fructe și compoturi.

Originea și istoria anasonului

Planta de anason este originară din Asia și este cultivată în țările mediteraneene încă din cele mai vechi timpuri. Întrucât anasonul are nevoie de lumină, planta este cultivată mai ales în țările din sudul Europei, dar și în India, America Centrală și de Sud.

Anasonul se potrivește în special cu busuioc, tarhon, fenicul, asmățui, nucșoară, ienibahar și lemongrass.